/

28 juni 2022

Defensie Innovatie Competitie

Hoe zijn omvangrijke data uit de ruimte tot inlichtingen te verwerken? Op welke manier krijgt Defensie relevante data snel en betrouwbaar bij militairen die aan een missie deelnemen. En wat voor ruimtesensoren zijn nodig om militaire dreigingen waar te nemen? De Defensie Innovatie Competitie daagt startups en MKB uit om hun innovatieve visies te delen. De winnaar ontvangt € 200.000,– voor verdere ontwikkeling.

Ruimtetechnologie is een onmisbare schakel voor het informatiegestuurd optreden van de krijgsmacht. Toch is Defensie daarin nog een ‘jonge speler’. Veel van de huidige capaciteiten zijn verankerd in satellieten van Europese en NAVO-bondgenoten. Denk bijvoorbeeld aan navigatie- en communicatiesystemen. Defensie wil zich op dit gebied verder ontwikkelen. Het ruimtedomein is dan ook een van de speerpunten uit de laatste Defensienota.

Met de innovatiecompetitie daagt Defensie het bedrijfsleven uit om op dit gebied met nieuwe innovatieve ideeën te komen. De winnaar ontvangt € 200.000 om het plan verder te ontwikkelen. Startups en het midden- en kleinbedrijf kunnen hun denkwijze inzenden tot 5 september. De jury kiest vervolgens 5 finalisten. Na een presentatie op 30 november wordt de winnaar bekend gemaakt.

Klik hier voor meer informatie.